Kada imate doživljaj da ne znate da se zauzmete za sebe u situacijama koje su vam značajne, strepite da ćete biti previše agresivni i radije prećutite to što ste želeli da kažete, teško izgovarate to čuveno „NE“, pozovite u pomoć komunikacijske veštine koje ćete savladati putem našeg treninga asertivnosti. Sa nestrpljenjem očekujemo zainteresovane da nam se pridruže od 18. juna u SELF-u, da zajedničkim snagama uvežbamo veštine asertivne komunikacije.

U daljem tekstu, pročitajte više o tome šta je tačno asertivnost, kome je kurs namenjen i kako da se prijavite.

Asertivnost znači samopouzdanje kojim se zrači!

Reč asertivnost potiče od engleske reči assertiveness i znači aktivno zauzimanje za sebe i svoja prava, izražavanje svojih potreba i stavova na direktan, jasan i otvoren način, uz uvažavanje svoje ličnosti i ličnosti sagovornika.

Parola „ja sam takva osoba” je jedna od čestih zabluda i način na koji sebe obeshrabrimo da načinimo neku promenu. Dobra vest je da se asertivnost može naučiti, to je veština koja se kroz praksu u svakodnevnim životnim situacijama može usvojiti, stvaranjem novih navika u načinu mišljenja kao i u ponašanju.

Kako da znam da je asertivni iskustveni kurs za mene?

Poznate su Vam one situacije kada otežano komunicirate, ulazite u veoma burne konflikte ili strepite od konflikata, pa prećutite mnoge stvari, a kasnije se preslišavate šta ste sve mogli da kažete?

U socijalnim situacijama ste često nesigurni, uplašeni, lako odustajete da kažete šta mislite, udovoljavate drugima iz pozicije strahaustručavate se da iskažete stav koji je drugačiji od stava sagovornika?

Možda Vam se čini da ste veći deo vremena sa drugim ljudima u konfliktu, da ste često besni na druge, da vam drugi šalju signale da ste grubi, da stvari oko sebe shvatate lično i onda kada tome nema razloga?

Nedostatak komunikacionih veština Vam stvara probleme na poslu, u porodičnim ili prijateljskim relacijma?

U navedenim situacijama se verovatno ponašate neasertivno, odnosno pasivno ili agresivno. Ukoliko su takvi neasertivni oblici ponašanja postali Vaš životni stil, ukoliko patite zbog toga, nedostaje Vam samopouzdanja, asertivni iskustveni kurs je pravo mesto za Vas!

Asertivne veštine mogu Vam pomoći da unapredite svoje komunikacijske veštine i podignete kvalitet svojih interakcija sa drugim ljudima.

Na ovom kursu ste dobrodošli i ukoliko ste samo radoznali i želite da unapredite svoje komunikacijske veštine.

Koja je dinamika rada?

Iskustveni asertivni trening obavlja se u malim grupama, učesnici će moći da svoje nove tehnike komunikacije uvežbaju u sigurnom i bezbednom okruženju, na nivou grupe, a od polaznika se očekuje i da van treninga vežbaju prikazane tehnike.

Iskustveni asertivni trening traje 16 radnih časova, raspoređenih u četiri susreta u dva vikenda (subota i nedelja) u junu, po četiri sata dnevno.

Mesto i datum održavanja treninga: Prostorije Centra SELF, Novi Sad; 18 – 19.6. i 25 – 26.6.2022. Susreti počinju u 10h i traju do 14h sva četiri dana.

Učesnici kursa dobijaju radni materijal i sertifikat Centra SELF.

Voditelj treninga: Vinka Žunić, klinička psihološkinja i psihoterapeutkinja sa dugogodišnjim iskustvom u kreiranju i realizaciji psiholoških, razvojnih treninga.

Cena paketa treninga: 12.000 dinara

Prijavu možete izvršiti putem e-mail adrese: office@self.rs ili putem telefona: 069/3007320

Za sve dodatne informacije nam pišite na: office@self.rs