Drage kolege psiholozi, najavljujemo vam da u oktobru počinjemo sa novom sezonom konverzacijskog engleskog, koja će se ove godine pored Novog Sada održavati i u Somboru. Pozivamo vas da iskoristite jedinstvenu priliku da u Centru SELF radite na osnaživanju svojih profesionalnalnih kompetencija kroz pohađanje kursa konverzacijskog engleskog. Cilj kursa je da pomogne psiholozima da, kroz usavršavanje govornog engleskog u profesionalnom kontekstu, prošire okruženje u kom mogu kompetentno da nastupe kao psiholozi, bilo u akademskom ili u kontekstu primenjene psihologije. U nastavku teksta možete saznati više detalja o kursu koji smo za vas osmislili.

engleski-psiholoziDa li je ovaj kurs namenjen meni?

Specijalizovani kurs engleskog jezika dizajniran je za studente psihologije, diplomirane psihologe, psihološke savetnike, psihoterapeute u edukaciji i sertifikovane psihoterapeute. Namenjen je psiholozima i psihoterapeutima kojima je razvijanje veština govornog engleskog potrebno zbog posla kojim se bave, usavršavanja u struci, skype psihoterapije, razmene studenata, odlaska na stručne skupove u inostranstvu, osmišljavanja radionica na engleskom jeziku, ili zato što jednostavno vole da u društvu neguju ljubav prema engleskom jeziku i psihologiji.

Kako da znam da li je nivo mog engleskog dovoljan za pohađanje kursa?

Za pohađanje ovog kursa potrebno je makar osnovno poznavanje engleskog jezika, ali dovoljno je da ste ga učili tokom školovanja, ili u privatnim školama. S obzirom da svi na kurs dolazimo kako bismo se osnažili i stekli sigurnost u svoj govorni engleski, subjektivni osećaj o ne/znanju ne bi trebao da bude prepreka za prijavu.

Šta dobijam pohađanjem konverzacijskog kursa?

 • bogaćenje fonda reči i izraza iz oblasti psihologije i psihoterapije
 • konverzaciju na engleskom jeziku sa profesorom engleskog jezika
 • razmenu mišljenja, ideja sa kolegama iz struke
 • mogućnost kreiranja časa i nuđenja teme u skladu sa sopstvenim profesionalnim interesovanjima
 • mogućnost aktiviranja pasivnog znanja engleskog
 • unapređenje govornih kompetencija i samopouzdanja povodom konverzacije na engleskom
 • mogućnost vežbanja izlaganja pred grupom, uvežbavanje držanja prezentacija na engleskom jeziku

Kako radimo?

 • radimo na zanimljivim, podsticajnim tekstovima i materijalima iz oblasti psihologije i psihoterapije na engleskom jeziku u skladu sa interesovanjima grupe
 • gramatika je minimalno zastupljena, akcenat je na komunikaciji
 • rad se odvija u malim grupama, do pet polaznika
 • predviđen ritam rada je jedanput nedeljno po sat i po vremena
 • cena kursa na mesečnom nivou iznosi 3000 dinara za Novi Sad, odnosno 2500 dinara za Sombor

Voditelji kursa:

Marko Tomović, profesor engleskog jezika

Jasna Stričević, profesor engleskog jezika

Biljana Lorbek, psiholog i psihoterapeut

UPIS JE POČEO, ČEKAMO VAS! 🙂

Nova sezona kurseva počinje u oktobru. Za sva dodatna pitanja u vezi sa ovim kursom, kao i povodom prijave, slobodno nas kontaktirajte na office@self.rs ili putem telefona na 064/1463104.

Šta su naši polaznici rekli o kursu:

Engleski za psihologe je izuzetno dobro osmišljen i koristan kurs za sve psihologe koji žele da aktiviraju svoje pasivno znanje engleskog. Zanimljive konverzacije o psihološkim temama su mi pomogle da se oslobodim i unapredim svoj engleski, što mi je pomoglo da steknem samopouzdanje i adekvatno se pripremim za studentsku razmenu u inostranstvu.

Suzana Varga, student master studija iz psihologije

Kurs je višestruko koristan. Osim što održava „jezičku kondiciju“ i omogućava bogaćenje rečnika, dobar je i kao prilika za obnavljanje i proširivanje stručnih znanja i razvijanje mreže profesionalnih kontakata. Uz sve to je vrlo interesantan, interaktivan, savremen. Za svaku preporuku.

Mila Mitrović Radovanović, psiholog

Ovaj kurs mi je omogućio da u prijatnoj i radnoj atmosferi ovladam većim fondom reči i izraza iz oblasti psihologije i psihoterapije, vežbam konverzaciju sa kolegama na razne „terapeutske“ teme, u okviru kojih smo mogli da iskažemo i naše profesionalno mišljenje, stav i iskustvo u radu sa klijentima.
Dobit od kursa vidim i u razbijanju barijere i treme da spontano ulazim u komunikaciju sa kolegama čemu je u velikoj meri doprinelo i veće znanje i veština koji se razvijaju na kursu.
Stručni tim (Biljana i Marko), svako sa svoje strane, se zaista potrudio da radimo na jedan zanimljiv način, koristeći savremene tekstove i video prikaze iz oblasti psihoterapije.
Znanje koje sam stekla na kursu koristilo mi je u lakšem čitanju stručne literature i boljem razumevanju govorne komunikacije, što naravno dodatno proširuje mogućnosti stručnog usavršavanja iz psihoterapije.

Dragica Bogojević, psiholog, psihoterapeut

Kurs sam pohađala nepune dve godine i preporučujem ga svima koji žele da unapređuju svoje znanje engleskog jezika, a bave se psihologijom i/ili psihoterapijom. Časovi su koncipirani tako da ohrabruju pre svega konverzaciju u opuštenoj atmosferi u kojoj smo imali slobodu da utičemo na teme i sadržaje časova. Svideo mi se i kreativan pristup u prezentovanju novih sadržaja, upotreba video materijala, formiranje zajedničkog rečnika, zanimljivi tekstovi kojim su Biljana i Marko uspevali da zagolicaju radoznalost, facilitiraju konverzaciju, otvore debate na razne teme. Značajno mi je bilo i to što sam upoznala koleginice iz različitih setinga koje se bave psihoterapijom što je bila i prilika da razmenimo iskustva i povežemo se. Pored stručnih, uvek su tu bile i „opšte teme“ vezano za muško ženske odnose, debata o različitim polaritetima, putovanjima, ličnim iskustvima, naravno sve to na engleskom jeziku i sa puno smeha. Marko je uspevao da nam, čak i sa vrlo retkim domaćim zadacima i bez puno rada kod kuće, značajno obogati rečnik, ukaže na sistemske greške, individualizuje pristup našim različitim nivoima znanja. Na kraju, mogu da kažem da su časovi značajno doprineli da slobodnije i sa više samopouzdanja komuniciram na engleskom jeziku.

dr sci. med. Jasminka Marković,

dečiji psihijatar, porodični psihoterapeut