Dragi mali i veliki maturanti, približava se veliki izazov: prijemni ispit za upis u željenu školu/fakultet!

Da li vam se već pri pomisli na prijemni znoje dlanovi i uzlupa srce? Možda ste čak i „hladni kao led”, ali ne želite da dođe do naglog zagrevanja na dan prijemnog. Ono šta smo mi u Selfu spremili za vas jeste psihološka priprema za izazovnu situaciju prijemnog ispita.

Kako smo to zamislili?

  • Jedan deo priprema odnosiće se na podučavanje o strategijama efikasnog učenja gradiva i povećanju motivacije za učenje. Steći ćete važne veštine koje će vam olakšati pripremu, učenje gradiva i ponavljanje naučenog. To je veoma važno jer je prvi korak  pobede nad tremom vaš subjektivni doživljaj da ste dobro naučili gradivo. Kako u  procesu učenja motivacija očekivano osciluje – na primer, možda vas je već smorilo i umorilo da toliko vremena posvećujete učenju – na susretima ćemo raditi na tome da  osnažite vaš „unutrašnji motor”, i to u optimalnoj meri: motor koji vas „vozi” do cilja, ne stoji u mestu, ali ni ne juri tom snagom koja će dovesti do sagorevanja!
  • Drugi deo priprema se odnosi sa učenje različitih strategija prevladavanja negativne treme koja vas koči i umanuje vaše postignuće. Naučićete kako da tremu „okrenete” da vam radi u korist, a ne na štetu. Takođe ćete naučiti kako se primenom različitih vežbica možete umiriti ukoliko trema krene da se rasplamsava pred prijemni ili na samom prijemnom ispitu.

Kroz interaktivni i kreativni pristup steći ćete znanja i veštine kojima ćete uvideti da PRIJEMNI NIJE BAUK!

Susreti će se realizovati svakog petka u mesecu maju: za male maturante susreti će biti organizovani 4.5. i 11.5. u 19h, a za velike maturante 18.5. i 25.5. u 19h. Susreti traju 2 sata.

Gde: Centar SELF, Fruškogorska 21, Novi Sad

Ko vodi susrete: Vanja Bogičević, diplomirani psiholog i psihoterapeut u edukaciji i Milica Lazić, doktorand na Odseku za psihologiju, MA psiholog i psihoterapeut u edukaciji

Cena: za obe radionice iznosi 3.000 dinara

Za prijavu na radionice i za dodatne informacije možete nas kontaktirati na e – mail adresu office@self.rs, uz napomenu „Prijemni nije bauk”.