Intervju predstavlja najvažniji alat koji regruter ima na raspolaganju u procesu profesionalne selekcije. Veštine intervjuisanja dolaze sa iskustvom, ali naravno, brže i pouzdanije se stiče ukoliko se, uz teorijska načela, uključe i trikovi iz prakse. U psihološkom centru SELF, obuka za sprovođenje intervjua obuhvata:

• Osnovne principe intervjuisanja,
• Vrste intervjua, sa naglaskom na struktuirani bihejvioralni intervju (zasnovan na ideji da je prethodno ponašanje najbolji pokazatelj budućeg),
• Način struktuiranja intervjua prema cilju,
• Kreiranje validnih setova pitanja,
• Analizu najčešćih tipova odgovora i
• Interpretaciju dobijenih podataka.

Obuka je namenjena svim pojedincima koji se bave ili žele da se bave zapošljavanjem ili u okviru svoje radne pozicije sprovode intervjue sa ciljem procene (buduće) radne uspešnosti. Obuku mogu pohađati vlasnici kompanija, HR menadžeri, HR asistenti, ali i studenti i pojedinci koji nastoje dodatnom praktičnom usavršavanju.

Šta je konkretna dobit od treninga?

Učesnici će nakon treninga biti obučeni za samostalno sprovođenje intervjua sa ciljem procene kompatabilnosti zahteva pozicije i kompetencija kandidata. Biće u mogućnosti da samostalno kreiraju setove pitanja koji su namenjeni proceni neophodnih kompetencija, kao i da dosledno interpetiraju i rangiraju odgovore kandidata. Trening je praktičan, interaktivan i koncipiran na aktivnom učešću polaznika.

Trening vode psiholozi sa dugogodišnjim praktičnim i predavačkim iskustvom dr Sonja Ivković, HR consultant i Dragana Brdarić Leka, psihoterapeut. Trening će se odvijati 23. juna i obuhvata jedan susret od 8 radnih sati.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem mejla na office@self.rs ili putem telefona na 063 81 26 386.