Dragi roditelji i adolescenti,

Imamo za vas sjajnu vest! Uz podršku Gradske uprave za zdravstvo biće realizovan projekat „Zajedno smo jači – vodič za preživljavanje roditelja i adolescenata“.

Zašto je ova tema važna?

Relacija između roditelja i dece je važan izvor zadovoljstva, ali ponekad kada stvari „škripe“ i nastanu sukobi ista ova relacija može postati značajan izvor stresa i nezadovoljstva. Nameću se mnoga važna pitanja, na primer: Da li su roditelji i adolescenti sa drugih planeta i zašto je ponekad toliko teško da se razumeju? Čemu služi adolescentski bunt i zašto je važna mini – revolucija koju adolescent diže u svojoj porodici, i sa druge strane kada i zašto može biti korisna (zdrava) granica roditelja koja (ponekad) ukine tu revoluciju?

Šta ćete dobiti ovim projektom?

U našem vodiču za preživljavanje roditelja i adolescenata ćete naučiti, između ostalog:

  • Kako adolescent da preživi roditeljsku kaznu
  • Kako roditelj da preživi adolescentov izlazak u grad
  • Kako adolescent da preživi svađu sa najboljim prijateljom ili momkom/devojkom
  • Kako roditelj da preživi prve romantične veze svog deteta
  • Kako da preživite međusobne konflikte, a da između vas ne lete varnice
  • Kako da preživite međusobne pregovore i nađete rešenje koje će biti okej za obe strane

Kao i još mnogo, mnogo toga…

Tokom jeseni ćemo za vas ponuditi mnogo zanimljivih sadržaja, poput edukativnih tekstova, besplatnog promotivnog predavanja i besplatnih psiholoških radionica za roditelje i adolescente, koja će se baviti važnim pitanjima vezano za relaciju roditelj – adolescent. Sve informacije i najave o dešavanjima na projektu možete pratiti na našem sajtu (www.self.rs), kao i na društvenim mrežama Centra Self.

Radujemo se druženju sa vama!