Obratite pažnju na kalendar! Šta radite desetog oktobra?

Deseti oktobar je datum kada se obeležava Svetski dan mentalnog zdravlja. Dostojanstvo i mentalno zdravlje je ovogodišnja tema koju Svetska zdravstvena organizacija vidi kao prioritet u ovoj oblasti. Podizanje svesti o mogućnostima obezbeđivanja adekvatne brige o mentalnom zdravlju kako bi osobe sa psihološkim problemima živele dostojanstveno je osnovni cilj ovogodišnje kampanje. Činjenica da stigmatizacija i diskriminacija još uvek prati osobe koje se obraćanju psihologu ili psihijatru za pomoć nam ukazuje na važnost dodatne senzibilizacije i edukacije stanovništva. U skladu sa navedenim ciljem Psihološki centar SELF je ovog proleća sprovodio kampanju pod nazivom „Psiholog je stručnjak za mentalno zdravlje“. Više o samoj kampanji čiji je cilj bio detabuizacija teme odlaska kod psihologa možete pogledati ovde.

Ovog puta, želeći da na simboličan način doprinesemo obeležavanju Svetskog dana mentalnog zdravlja, za vas smo pripremili besplatan psihološki trening sa temom konstruktivnog rešavanja problema. Trening će biti prilika da podignete sopstvene kapacitete za efikasno nošenje sa praktičnim i emocionalnim problemima. Više informacija o mestu i vremenu održavanja treninga, kao i o načinu prijave saznaćete ako u narednim danima budete pratili našu Facebook stranicu.

Pridružite nam se da zajedno ukazujemo na važnost mentalnog zdravlja, za početak makar svakog desetog oktobra – jer, brinuti o sebi nije odraz sebičnosti, to je svačije pravo na dostojanstvo!