Sprečavanje prevara i korupcije u organizaciji

Etika je osnov konkurentske prednosti budućnosti!

razvojOrganizacije u Srbiji se, ipak ne mogu pohvaliti izgrađenom etičkom kulturom, odnosno etičkom infrastrukturom, koja im garantuje zdrav rast, razvoj i savladavanje konkurencije. Setite se samo etičkih skandala koji su obeležili poslovanje nekih od kompanija na našem podneblju, a koji su omeli njihovo napredovanje i izazvali bojkot njihovih proizvoda kod potrošača. Nameštena nagradna igra koja je trebala da obezbedi bolju prodaju proizvoda, plasiranje mesa iz inostranstva kome je istekao rok trajanja kao domaćeg i kvalitetnog, potkradanje kupaca na kasi… – sve su to primeri loše prakse, odnosno etike organizacije, koji su puno koštali (i još koštaju) naše firme. A potom se setite priča koje slušate svakodnevno o radnicima koji potkradaju poslodavca i stvaraju mu štetu koja se ne da ni sagledati.

To se može promeniti!

Obučite se da izgradite etički izuzetnu organizaciju, i obezbedite alate za to! Budite među prvima u Srbiji koji će dobiti sertifikat za ovako vrednu obuku, koja garantuje napredak organizacije koju vodite ili u kojoj ste zaposleni.

Obuka je namenjena HR menadžerima, zaposlenima u sektoru ljudskih resursa (posebno je dragocena za psihologe), sektoru bezbednosti, vlasnicima firmi, ali i studentima psihologije, menadžmenta, ekonomije i bezbednosti.

Šta je konkretna dobit od obuke?

Učesnici će biti obučeni da unaprede proces regrutacije i selekcije kadrova u cilju izgradnje etički izuzetne organizacije. Upoznaće se sa instrumentima od značaja za selekciju etički naprednih pojedinaca, za detekciju onih koji se pokazuju kao moralno izvrsni i pronalaženje onih sklonih potkradanju poslodavca, prevarama i korupciji. Obuka podrazumeva i upoznavanje sa instrumentima za dijagnostiku stanja etičke kulture organizacije, merama za njeno unapređenje, i obilje praktičnih saveta kako iskvarenu organizaciju voditi u pravcu toga da postane etički izuzetna. Za sticanje sertifikata, polaznici su u obavezi da predaju završni rad koji od njih zahteva da naprave plan primene stečenih znanja u organizaciji po izboru.

Obuku vodi dr Dragana Mitrić – Aćimović, psihološkinja koja je doktorirala na psihologiji korupcije, koja se bavi istraživanjem etike u organizacijama, i poseduje značajno iskustvo u selekciji kadrova i konsaltingu u domaćim firmama. Obuka podrazumeva tri susreta u aprilu, u trajanju od po osam sati (treći je tzv. follow up susret, namenjen prezentovanju završnih radova, diskusiji nedoumica i dodeli sertifikata).

Za sva dodatna pitanja obratite nam se putem mejla na office@self.rs ili putem telefona na 060 300 1310.