Ležite na plaži i razmišljate o tome kako vam je dosta letnje dokolice i hedonizma? Maštate kako bi bilo lepo da se na jesen vratite razvijanju vijuga uz neku kvalitetnu edukaciju, samo još niste odabrali koju? E, pa moramo da vam kažemo da smo mislili na vas! Mislili smo na naše kolege psihologe koji su radi da unapređuju svoju praksu (i time pomažu da zamru stereotipi o psiholozima koji samo posvećeno ispijaju kafu na radnom mestu), na ambiciozne studente koji uvek hoće da znaju još, kao i na sve vas koji ulažete u sebe učeći razne psihološke veštine (a pri tome ne nasedate na obećanja da ćete za samo 5 minuta naučiti da budete srećni). Dakle, očekujte kako stručne edukacije, tako i treninge namenjene sticanju praktičnih psiholoških znanja i ne brinite da će vam naredni meseci biti pusti.

Studentima psihologije, psiholozima, ali i stručnjacima srodnih disciplina biće interesantno da čuju da ih od jeseni čeka nastavak naprednog nivoa edukacije iz transakciono – asimilativnog pristupa psihoterapiji, kao i nova grupa početnog nivoa ove obuke.

Takođe ćemo vam i ove godine ponuditi našu obuku iz motivacionog intervjua, namenjenu sticanju znanja o tome kako pomoći klijentu da izgradi motivaciju za promenu nekog svog problematičnog ponašanja. Stručnjaci koji rade sa ljudima koji svakog ponedeljka pokušavaju da prestanu sa pušenjem, počnu redovno da vežbaju, ili planiraju da uvedu bilo koju novu naviku u svoju svakodnevicu, znaju da je to veoma zahtevan zadatak. Ova edukacija služi upravo za usvajanje veština komunikacije namenjene nedirektivnom motivisanju klijenta u pravcu željenog ličnog rasta i razvoja.

Svi koji žele da o svojim omiljenim psihološkim temama suvereno pričaju npr. sa članovima kraljevske britanske porodice, ili barem sa kolegama na medjunarodnim konferencijama, i ove sezone će imati prilike da se pridruže našim grupama za konverzacijski engleski namenjen psiholozima.

Podsećamo vas i na naše treninge iz oblasti organizacione psihologije koje ćete opet imati prilike da pohađate i, između ostalog, naučite “kako da zapošljavate bez veze, a da to ne bude bezveze” putem našeg treninga profesionalne selekcije.

Za kraj smo ostavili ono čega se svaki društvenjak prirodno plaši, a to je naravno statistika. Naša obuka primene statističkog paketa SPSS, kao i časovi statistike će vam značajno pomoći da prevaziđete sve strahove koje povodom ove oblasti imate.

Naravno, da biste bili ljubitelj psihologije i psiholoških treninga, nije nužno da studirate psihologiju. Za vas koji rado ulažete u svoj lični razvoj i od ove jeseni biće zanimljivih i korisnih programa koje već godinama uspešno sprovodimo. Tu je naš trening psihološke otpornosti koji se tradicionalno odvija na jesen, jer poziva svoje polaznike da ojačaju svoj „psihoimunitet“ i ne brinu o „hladnim“ danima. Ovaj trening je posvećen učenju strategija za uspešno rešavanje problema kao i za oporavak nakon teških situacija, osnaživanju vere u sopstvene snage, nošenju sa neprijatnim emocijama, povećanju istrajnosti pred izazovima itd. Zatim, edukacija namenjena razvijanju veština efikasnog ostvarivanja ciljeva, kao i asertivni trening koji za cilj ima savladavanje jasnog i direktnog stila komunikacije.

Biće tu još raznih sadržaja, ali neka za sada to ostane iznenađenje. Red je da vas pustimo da nastavite da leškarite na plaži i smišljate koju od naših edukacija ćete odabrati (ili za početak koju vrstu sladoleda). Javljamo vam se uskoro sa detaljima, pratite nas, imamo facebook, twitter, instagram…